Film og debat med kvindelig dansk imam Sherin Khankan

Den anmelderroste film Reformisten af instruktør Maria Skovgård kan ses på Køge Bibliotek d. 9. december. Bagefter kan deltagerne deltage i debat med filmens hovedperson Sherin Khankan.

28.11.19

Reformisten - plakat

I dokumentarfilmen opleves Sherin Khankan gennem en årrække, hvor hun etablerer en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer – Mariam-Moskeen i København. 

Efterfølgende har Khankan været en af de ledende kræfter bag et akademi, der uddanner kvindelige imamer. Perspektivet er, at kvinder aldrig vil få titlen som imam foræret – at de er nødt til at tage den selv. 


I Mariam-Moskeen genlæses Koranen med fokus på tolerance, ligestilling og moderne livsstil.  

Nogle vil også kende Sherin Khankan fra Exitcirklen, der organiserer samtalegrupper for mennesker, der har været udsat for psykisk vold. 


Anerkendelsen af Khankans arbejde ses bl.a. i modtagelsen af priser som UNESCOs Global Hope Award, Dansk Kvindesamfunds Mathildepris og den franske præsidents hyldest af hende som progressiv frontfigur.

- "Vi kan uden tvivl blive klogere sammen, når vi får mulighed for at komme i dialog med en kvinde, som er på lister over de mest indflydelsesrige kvinder i Verden. Vi skal sammen orientere os i forhold til det omdiskuterede emne om kvinders stilling i islam”, siger Hamide Kara, fra Køge Bibliotek, der sammen med Køges Integrationsråd er medarrangør. Køges Kvindenetværk er initiativtager til arrangementet.
Yvonne Dujardin fra Køges Kvindenetværk siger om baggrunden for at invitere til debataften: 

- "spørgsmålet om kvinders stilling i samfundet er altid relevant at forholde sig til og forhandle. Til vores seneste fejring af Kvindernes Internationale kampdag d. 8. marts, var vi en stor og meget forskellig gruppe, der lærte mere om, hvor vi har hinanden, og hvor vi kan støtte hinanden på tværs. Det er der kommet stærke bånd ud af."Køges Kvindenetværk opstod i forbindelse med 100-året for Kvinders rettigheder i 2015, og har siden arrangeret fest på Kvindernes Internationale kampdag d. 8 marts samt mindre uddannelsesforløb og en række foredrag og debat om emner som børneopdragelse, seksualitet mm. Alle kvinder, der bor i Køge og som er over 15 år har mulighed for at være med til at udvikle og afholde arrangementer. 

 

Film og debat på Køge Bibliotek, Kirkestræde 18, d. 9. december kl. 19-21.15. Filmens varighed 1½ time. Arrangementet er gratis og har plads til 70 personer. Praktiske spørgsmål om arrangementet kan rettes til bibliotekar Hamide Kara: hamide.kara@koege.dk tlf. 5667 2896Pressekontakt: 
Yvonne Dujardin, Køges Kvindenetværk, yvonne.dujardin@hotmail.com tlf. 2424 4060
Rikke Willesen, Integrationskonsulent, Center for Dansk og Integration: Rikke.willesen@koege.dk tlf. 3054 8343