Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Klik "her" for at se vores cookiepolitik.

Sprogskolen rykker ud på arbejdspladsen

Center for Dansk og Integration samarbejder med Dansk Supermarked og Jobcenter Køge om at få flygtninge integreret på det danske arbejdsmarked.

07.06.17

Aron fra Eritrea har fået grundig oplæring i opfyldning af såkaldte pluk-lokationer. I dag klarer han jobbet uden fast støtte. 

I Dansk Supermarkeds store lagerbygning i Ishøj er der nogle steder koldt som i et køleskab. Det er herfra frugt og grønt samt kolonialvarer køres ud og fordeles til Føtex og Bilka på Sjælland. Lige nu er 6 nye borgere fra bl.a. Syrien og Eritrea i virksomhedspraktik på det store lager, mens 2 allerede er blevet fastansat. Dansk Supermarked samarbejder med jobcentrene om at hjælpe landets nye borgere tættere på arbejdsmarkedet. I praktikken indgår også undervisning i det danske sprog. 

Aron fra Eritrea og Nesreddin fra Syrien er blandt de ca. 6 praktikanter, der er i gang på lageret, hvor der arbejdes i skiftehold i tidsrummet kl. 6 -18. Cirka 80 – 100.000 kasser med frugt og grønt skal transporteres ud i butikkerne hver uge. I et andet lokale er Mesfin fra Eritrea i gang med at kvalitetssikre nye varer, før de distribueres ud til butikkerne.

I arbejde efter 3 måneders praktik

Dejen fra Eritrea er en af de heldige. Efter 3 måneders praktik har han nu fået fast arbejde hos Dansk Supermarked. Han møder kl. 8 og er på arbejde til kl. 15. To gange om ugen går han til danskundervisning:
- Jeg har en god chef og gode kollegaer, som kommer fra mange forskellige lande, fortæller Dejen.


Dejen fra Eritrea er meget glad for sit fuldtidsarbejde hos Dansk Supermarked. 

Kroppen, løfteteknik og fagforening

Sara Wallin underviser i dansk som andetsprog. Hun er ansat på Center for Dansk og Integration i Køge, men et par gange om ugen skifter hun arbejdsplads og rykker ud til Dansk Supermarked i Ishøj. 


Sara fra Center for Dansk og Integration underviser praktikanterne i dansk.

I dag står der tre emner på Saras program for de undervisningstimer, praktikanterne fra Syrien og Eritrea skal have i den kommende tid. De skal have sat danske ord på, hvad kroppens dele hedder. De skal tale om løftetekniker, og endelig skal de have en indføring i, hvad en fagforening er:

- Jeg underviser dem i det danske sprog, det danske samfund, arbejdspladskultur og i emner, der er relevante for deres arbejder her i Dansk Supermarked, fortæller Sara, som deler undervisningen med en anden kollega. 

To andre sproglærere fra Center for Dansk Integration underviser også hos Dansk Supermarked. Her er det fastansatte udlændinge primært fra Østeuropa, der får danskundervisning, som er finansieret af Dansk Supermarked. Målet er at de ansatte får et funktionelt talesprog inden for cirka et halvt år. 

Vil gøre en forskel

- Det er vigtigt, at vi løfter i fællesskab, smiler Freddi Andersen, som er afdelingsleder hos Dansk Supermarked i Ishøj:


For afdelingsleder Freddi Andersen fra Dansk Supermarked gælder det om at være med til at gøre en positiv forskel.

- Her hos Dansk Supermarked har vi i mange år haft flygtninge i virksomhedspraktik i vores butikker. Så vi tænkte, at vi også ville forsøge at gøre en positiv forskel her på vores centrallager. Vi stiller to krav til de nye borgere: De skal være motiverede for at arbejde og for at lære det danske sprog. Til os selv stiller vi de krav, at vi rent faktisk har nogle ledige stillinger til de flygtninge, der har den rigtige holdning og attitude til det at blive fastansat hos os. Og så skal vi tage ansvar for, at praktikanterne får en grundig oplæring og støtte i hele forløbet.

Hos Dansk Supermarked har de oprettet en mentorordning, hvor en fastansat følger den person der er i praktik:

- Vi dedikerer en fastansat medarbejder, som har tid og lyst til at stå til rådighed for vores praktikanter. En gang om måneden holder vi en evalueringssamtale med praktikanten, hvor både teamleder og sproglærer deltager. Her taler vi om, hvordan det står til med motivationen og udviklingen i det danske sprog, slutter Freddi Andersen. 

Fakta om virksomhedspraktik


  • Som regel varer et praktikforløb i en virksomhed 13 uger.

  • Praktikanten modtager ikke løn fra virksomheden, men en integrationsydelse fra kommunen.

  • Ved siden af praktikken deltager praktikanten i danskundervisning enten på en sprogskole eller på selve virksomheden.  Ud af en arbejdsuge på 37 timer er 15 timer undervisning i det danske sprog.

  • En virksomhedspraktik kan føre videre til en ansættelse med løntilskud eller til ordinært job i virksomheden, hvis praktikanten lever op til de almindelige krav og forventninger til ansættelsen. Men virksomheden er ikke forpligtet til det. Ofte skal der mere end ét praktikophold til, før det fører til et fast arbejde. 
Kontakt Kontoret
Opdateret af Køge Kommune 08.01.18