For kursister

Velkommen til Center for Dansk og Integration. Vi håber, du vil få en god tid her på skolen, mens du lærer dansk. Her har vi samlet lidt praktiske informationer, som du kan få brug for undervejs.

In english

Klippekortsordning

Ordningen gælder for kursister, der er i Danmark for at studere eller arbejde. Det gælder også for kursister, der er familiesammenført med en dansk statsborger efter EU-reglerne samt Au pair-personer. 

Klippekortordningen træder i kraft den 01. januar 2018. Hvis du er startet på en danskuddannelse før den 01. januar 2018, vil dit klippekort blive aktiveret efter din første bestået modultest. 

De, der indgår i klippekortordningen, har ret til gratis danskuddannelse i op til 5 år med 3,5 års danskundervisning. 
Der er 6 klip på en hel danskuddannelse, hvor klippene til sammen udgør 42 måneder (3,5 år).

Modul og klip følges ad, så hvis du starter på modul 3, vil du blive indplaceret på klip 3. Herunder kan du se, hvor mange måneder du har til hvert modul/klip.  

Overblik over tid med klippekorts ordningen. Klip og modul følges ad. Modul 1, 4 måneder. Modul 2, 5 måneder. modul 3, 7 måneder. Modul 4, 8 måneder. Modul 5, 9 måneder og modul 6, 9 måneder.

Når du har bestået en modultest og skal starte på et nyt modul, vil næste klip blive aktiveret. Hvis du ikke når at bestå din modultest inden for et klip, vil det næste klip automatisk blive taget i brug, og det betyder, at du vil mangle et klip i slutningen af din danskuddannelse.

Pauser

Hvis du ønsker at holde pause, er det bedst at holde pausen efter en bestået modultest. Hvis du holder pause midt i et modul, vil klippet køre videre, og du risikerer ikke at kunne gøre din danskuddannelse færdig. 
Ønsker du pause til ferie, barsel m.m. efter bestået test, skal du meddele dette skriftlig til Kontoret. 

Hvis du har spørgsmål til klippekortordningen eller har brug for information om dit klippekort, er du velkommen til at kontakte Kontoret. 

Hvordan kommer jeg i gang med danskundervisning? 

Du skal kontakte Jobcenteret og bede dem om at sende os en henvisning. Når vi har modtaget den, vil du modtage et brev med en invitation til et møde med vores vejleder. Til mødet finder I ud af, hvilken danskuddannelse der passer bedst til dig, og sammen finder I også en startdato. Hvis kommunen ikke betaler din undervisning, skal du kontakte os på kontoret.  

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan komme til undervisning?

Hvis du på grund af sygdom eller andre årsager ikke kan komme til undervisning, skal du ringe til kontoret på tlf. 56 67 66 60 eller sende os en mail på: cdi@koege.dk. Du skal altid skrive dit kursistnummer og årsagen til fraværet. Hvis du er væk tre gange og ikke har meldt dig syg, vil vi kontakte dig. Er du syg i en længere periode, finder vi en løsning.

Hvordan får jeg besked, hvis undervisningen er aflyst?

Når der er ændringer eller aflysninger, bliver der som regel sendt en sms ud til alle på holdet. Det er derfor vigtigt, at du giver kontoret dit mobilnummer.  

Hvornår er der ferie-/fridage? 

Læs mere om ferie- og fridage her.

Hvor kan jeg finde mit skema?

Du skal henvende dig til kontoret enten telefonisk, personligt, via mail eller vores intranet It’s Learning. Du kan altid tjekke dit skema på LUDUS Web.

Har skolen WiFi? 

Vi har trådløst netværk på skolen. 

Har skolen et intranet? 

Skolen bruger It’s Learning og LUDUS Web, som elev- og lærerintra. Når du er kursist på Center for Dansk og Integration, vil du få et login til It’s Learning og LUDUS Web. 

Kontakt Kontoret
Opdateret af Køge Kommune 20.08.19