For kursister

Velkommen til Center for Dansk og Integration. Vi håber, du vil få en god tid her på skolen, mens du lærer dansk. Her har vi samlet lidt praktiske informationer, som du kan få brug for undervejs.

In english

Depositum

Reglerne for depositum gælder for kursister, der er i Danmark for at studere eller arbejde. Det gælder også for kursister, der er familiesammenført med en dansk statsborger efter EU-reglerne.

Hvis du er omfattet af reglerne om depositum, skal du betale et depositum á 2.000 kr. før du kan starte til danskundervisningen.

Depositumskursister har ret til gratis Danskundervisning i en periode på 5 år. Perioden starter fra den dag du får tilbuddet om gratis Danskuddannelse fra din kommune. Perioden er inklusiv eventuelle pauser og såfremt at danskundervisningen skal forblive gratis skal du bestå dine moduler indenfor tidsfristerne, som ved lov er blevet vedtaget.

Tidstabel tab af depositum

Pauser og refundering af depositum

Hvis du ønsker at holde pause, er det bedst at holde pausen efter en bestået modultest. Hvis du holder pause midt i et modul, vil tiden stadig løbe, og du risikerer ikke at kunne gøre dit modul færdigt inden du taber dit depositum. 

Du kan få dit depositum tilbage når du har bestået dit modul.

Hvis du ønsker dit depositum retur eller ønsker at holde pause i mellem to moduler, skal du give kontoret besked inden du går til modultest, da vi automatisk vil overfører dig til næste modul efter din test er bestået.

Tabt depositum

Hvis du har tabt dit depositum, kan du fortsætte din Danskundervisning indtil du har bestået din næste modultest.

Når du har bestået din test, vil vi udmelde dig og du skal betale et nyt depositum før du kan fortsætte på næste modul.

Hvis du har spørgsmål til depositums reglerne eller vil vide hvornår dit depositum fortabes er du velkommen til at kontakte kontoret. 

Hvordan kommer jeg i gang med danskundervisning? 

Du skal kontakte Jobcenteret og bede dem om at sende os en henvisning. Når vi har modtaget den, vil du modtage et brev med en invitation til et møde med vores vejleder. Til mødet finder I ud af, hvilken Danskuddannelse der passer bedst til dig, og sammen finder I også en startdato. Hvis kommunen ikke betaler din undervisning, skal du kontakte os på kontoret.  

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan komme til undervisning?

Hvis du på grund af sygdom eller andre årsager ikke kan komme til undervisning, skal du ringe til kontoret på tlf. 56 67 66 60 eller sende os en mail på: cdi@koege.dk. Du skal altid skrive dit kursistnummer og årsagen til fraværet. Hvis du er væk tre gange og ikke har meldt dig syg, vil vi kontakte dig. Er du syg i en længere periode, finder vi en løsning.

Hvordan får jeg besked, hvis undervisningen er aflyst?

Når der er ændringer eller aflysninger, bliver der som regel sendt en sms ud til alle på holdet. Det er derfor vigtigt, at du giver kontoret dit mobilnummer.  

Hvornår er der ferie-/fridage? 

Læs mere om ferie- og fridage her.

Hvor kan jeg finde mit skema?

Du skal henvende dig til kontoret enten telefonisk, personligt, via mail eller vores intranet It’s Learning. Du kan altid tjekke dit skema på LUDUS Web.

Har skolen WiFi? 

Vi har trådløst netværk på skolen. 

Har skolen et intranet? 

Skolen bruger It’s Learning og LUDUS Web, som elev- og lærerintra. Når du er kursist på Center for Dansk og Integration, vil du få et login til It’s Learning og LUDUS Web. 

Kontakt Kontoret
Opdateret af Køge Kommune 23.06.22